۱۳۹۰ مهر ۲۴, یکشنبه

هرانا؛ نگهداری بازداشت شدگان مراسم افطاری در یک اتاق ۳۰ متری

ابراهیم ایمانی برادر علی ایمانی یکی از بازداشت شدگان مراسم افطاری محله قوم تپه تبریز که هم اکنون در زندان مرکزی این شهر بسر می‌برد در گفتگو با گزارشگر هرانا در رابطه با آخرین وضعیت بازداشت شدگان گفت: بازداشت شدگان در حال حاضر در زندان تبریز بسر می‌برند و حدود دو ماه هست که در بازداشت بسر می‌برند مسئولین زندان برای اعمال فشار بیشتر روزهای ملاقتشان را تغییر می‌دهند.

وی در ادامه گفت: دو بار تا کنون موفق شدیم با علی ایمانی ملاقات کنیم ولی من خودم نتوانستم ملاقات کنم هر بار هم می‌رویم یک بهانه‌ای تراشیده می‌شود، یک روز می‌گویند در بند مالی است و یک روز هم می‌گویند در قرنطینه است.

در حال حاضر برای کلیه بازداشت شدگان دادگاهی تشکیل شد و رای هم صادر شد، و این افراد به چهار ماه حبس تعزیری و بیست ماه حبس تعلیقی محکوم شدند بنظرم رای دادگاه کاملا غیر قانونی بوده است و طرفداری از محیط زیست جرمی نیست که به خاطر ان به حبس محکوم شوند،

وی با اشاره به اینکه وکالت ۱۵ تن از بازداشت شدگان را آقای عظیمی بر عهده داشت گفت حکم این افراد اخیرا از سوی دادگاه تجدید نظر مورد تائید قرارگرفته و هیچ کدامشان از سوی این دادگاه با تقلیل حکم مواجه نشدند.

وی در خصوص ماجرای انتقال ۱۵ تن از زندانیان از جمله علی ایمانی به بازداشتگاه اطلاعات گفت از علت انتقال این افراد از زندان تبریز به بازداشتگاه اطلاعات بی‌خبرم ولی این یک موضوع خارج از عرف هست که پس از محکومیت زندانی به حبس ایشان را مجددا به بازداشتگاه منتقل می‌کنند و زمانی هم که علی از آنجا تماس گرفت بنظر می‌رسید که در آنجا مورد بدرفتاری قرار گرفته است و صدای ایشان در پشت تلفن گویای این موضوع بود.

وی در ادامه خاطر نشان کرد بازداشت شدگان که تنها قصد داشتند در آن مراسم افطاری نامه به مسئولین ارسال کنند مبنی بر نجات دریاچه ارومیه بازداشت شدند و تنها امید ما در حال حاضر پس از تائید حکمشان این هست که پس از گذشت دو ماه مشمول آزادی مشروط شوند و از زندان آزاد شوند زیرا که برخی از افراد ظاهرا سابقه قبلی نداشته‌اند.

وی در پایان در خصوص محیط زندان تبریز گفت وضعیت غذای زندان طوری است که خانواده‌ها مجبور هستند برای تغذیه ایشان به زندان پول ارسال کنند محلی که این‌ها را نگه داری کردند یک اتاق ۳۰ متری است که ۴۰ نفر را آنجا قرار داده‌اند و شرایط بسیار اسفباری در آنجا حکم است.

برادر تقی و یوسف سلحشور از دیگر بازداشت شدگان مراسم افطاری نیز در گفتگو با هرانا اعلام داشت که 50 روزی است که یوسف را به زندان منتقل کردند و پدر و مادر پیر ایشان به علن کهولت سن قادر به ملاقات با ایشان نیستند و این موضوع موجب نارحتی هایی هم در نزد خانواده شده است و نمیدانیم با این مشکلات چه کاری انجام دهیم.

وی در خصوص ملاقات با این بازداشتی گفت که در یک ماه نخست بازداشت ایشان به همراه 15 نفری که در اداره اطلاعات بازداشت بودند حقو ملاقات نداشتند و با انتقال به زندان تبریز موفق به ملاقات با ایشان شدیم.

و در ادامه خاطر نشان کرد که یکی از برادانش هم چنان با گذشت حدود دوماه همچنان بلاتکلیف است و حکمی برای ایشان صادر نشده است.

و در پایان گفت که برادرانم جرمی مرتکب نشده اند و موضوع دریاچه ارومیه یک موضوع جهانی است و خطرات خشک شدن آن برای تمام شهری های منطقه خواهد بود و فعالیت در این زمینه مصداق جرم قرارگرفته است که کاملا غیر قانونی است.



        * بخش اول ماده ۵۴ کنوانسیون حقوق زندانیان: هیچیک از کارکنان زندان حق ندارند در روابط خود با زندانیان متوسل به زور و خشونت شوند، مگر در مواقع دفاع شخصی یا اقدام به فرار زندانی و یا دفاع و مقاومت زندانی در خصوص انجام قوانین و مقررات. در این حالت کارمند یا افسر زندان نمی بایست بیش از حد نیاز، متوسل به زور شود و در مواقعی که مجبور به اعمال زور و خشونت شده، می بایست مراتب را بلافاصله به مدیر و مسئول زندان گزارش کند.
        * اصل ۳۲ قانون اساسی جمهوری اسلامی: هیچ‌کس را نمی‌توان دستگیر کرد مگر به حکم و ترتیبی که قانون معین می‌کند. در صورت بازداشت، موضوع اتهام باید با ذکر دلایل بلافاصله کتباً به متهم ابلاغ و تفهیم شود و حداکثر ظرف مدت بیست و چهار ساعت پرونده مقدماتی به مراجع صالحه قضایی ارسال و مقدمات محاکمه، در اسرع وقت فراهم گردد.
        * بند ۳ ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس به اتهام جرمی دستگیر یا بازداشت می‌شود باید او را در اسرع وقت در محضر دادرسی یا هر مقام دیگری که به موجب قانون مجاز به اعمال اختیارات قضائی باشد حاضر نمود و باید در مدت معقولی دادرسی یا آزاد شود.
        * بند ۱ ماده ۱۰ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: در باره کلیه افرادی که از آزادی خود محروم شده اند باید با انسانیت و احترام به حیثیت ذاتی شخص انسان رفتار کرد.
        * ماده ۱۰ کنوانسیون حقوق زندانیان: تمامی سلولها و محل اقامت زندانیان، خصوصا خوابگاه ها باید مجهز به تمامی تجهیزات بهداشتی و درمانی، با در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی و اقلیمی، امکانات تهویه هوا، گرم کننده و خنک کننده (بسته به فصل و سرما و گرمای هوا)، حداقل فضای طبقات ، روشنایی و نور کافی باشند.
        * ماده ۱۱ کنوانسیون حقوق زندانیان:مکانهایی که زندانیان در به سر می‌برند باید دارای نور طبیعی، هوای تازه، تاسیسات بهداشتی کافی پاکیزه، تأسیسات حمام کردن و دوش گرفتن، و آب گرم باشد. هم چنین همه مکانهایی که توسط زندانی مورد استفاده قرار می‌گیرد باید به طور مرتب و به درستی حفظ و نگهداری و تعمیر شود و در همه حال ضد عفونی شده و مرتبا تمیز شود.
        * ماده ۱۹ کنوانسیون حقوق زندانیان:هر زندانی (مطابق با استانداردهای محلی و ملی) باید دارای تختخوابی جداگانه و با ملافه های جداگانه و کافی باشد که به دفعات لازم تعویض و شسته شود تا اطمینان حاصل شود که تمیز و پاکیزه برای استفاده است.