۱۳۹۰ آبان ۶, جمعه

درخواست اینترپل از ایران برای تحقیق درباره مظنون توطئه ترور


تک توران : وزیر امور خارجه ایران دریافت درخواستی از سوی پلیس بین‌الملل را تأیید کرد. اینترپل از ایران خواسته تا تحقیقاتی در مورد غلام شکوری که به همراه منصور ارباب سیر متهم به ترور سفیر عربستان سعودی در واشنگتن شده‌، انجام دهد.

علی اکبر صالحی که برای شرکت در مراسم خاکسپاری ولیعهد عربستان به ریاض سفر کرده، در گفتگویی با روزنامه الشرق الاوسط اظهار داشت: «در ایران ۱۵۰ نفر به نام غلام شکوری وجود دارند. اینترپل پرسشی را در مورد این اسم نزد ما مطرح کرده و تحقیقاتمان نشان داد که فرد مشخصی به نام غلام شکوری وجود دارد که در آمریکا زندگی می‌کند و عضو گروه مجاهدین خلق است
.

ایالات متحده آمریکا مدعی است که غلام شکوری یکی از افسران سپاه قدس (بازوی برون مرزی سپاه پاسداران) و همدست منصور ارباب سیر در توطئه ترور سفیر عربستان سعودی است. مقامات آمریکایی بر این باورند که این فرد در ایران اقامت دارد و از این کشور خواسته‌اند تا وی را برای محاکمه به آمریکا تحویل دهد.

برابر ادعانامه دادستانی آمریکا، منصور ارباب‌سیر که سال‌هاست در آمریکا اقامت دارد، برای اجرای طرح ترور با اعضای یک باند مواد مخدر مکزیکی تماس گرفته و به یکی از آنها ۱۰۰ هزار دلار پول داده است. مقام‌های آمریکایی می‌گویند فردی که پول را دریافت کرده تبهکار سابقی بوده که برای ماموران آمریکایی خبرچینی می‌کرده است.

مطابق آنچه وزارت دادگستری آمریکا گفته است این مبلغ پیش‌پرداخت یک قرار یک و نیم میلیون دلاری بوده است.

رد اتهامات از سوی متهم و ایران

در هفته جاری در نخستین جلسه دادگاهی که رسیدگی به این پرونده را بر عهده داشت، منصور ارباب سیر تمامی اتهامات وارده را رد کرد و منکر همکاری با سپاه پاسداران ایران شد. مقامات ایران نیز تاکنون هر گونه مشارکتی را در این توطئه ترور تکذیب کرده‌اند.


منصور ارباب سیر تمامی اتهامات وارده را دردادگاه نخست رد کرد
وزیر امور خارجه ایران همچنین با تکذیب مجدد این اتهامات افزود: «هیچ‌توجیهی وجود ندارد که ایران که دوست و برادر عربستان سعودی به شمار می‌آید، دست به چنین اقدامی بزند. این یک اتهام آمریکایی است. آنها (آمریکایی‌ها) قصد دارند میان کشورهای مسلمان به ویژه ایران و عربستان که دو کشور مهم جهان اسلام به شمار می‌آیند، اختلاف بیندازند

علی اکبر صالحی با اشاره به رد اتهامات وارده از سوی منصور ارباب سیر در دادگاه، ذهنیت منتشره در مورد استفاده ایران از چنین شخصی برای همکاری در توطئه ترور را مضحک خواند.

با وجود تکذیب‌های مکرر ایران، عربستان سعودی گفته است که اتهاماتی را که آمریکا به ایران وارد کرده، بسیار جدی تلقی می‌کند. روابط ایران و عربستان پیش از این واقعه نیز به دلیل اقدام عربستان مبنی بر ارسال کمک‌های نظامی به بحرین و همکاری در سرکوب معترضان بحرینی دستخوش تیرگی شده بود.

پیش‌تر نماینده عربستان در سازمان ملل با ارسال نامه‌ای به بان کی‌مون، دبیرکل این سازمان خواستار بررسی این پرونده در شورای امنیت شد. در این نامه اقدام احتمالی ایران "جنایتی زشت" و ناقض پیمان‌های بین‌المللی خوانده شده بود.

دویچه وله