محمود احمدینژاد در گفتگوی مفصلی که از شبکه تلویزیونی سی ان ان پخش شد در مورد بسیاری از مسائل داخلی و خارجی سخن گفت. متن این گفتگو روز شنبه، ۳۰ مهر در پایگاه اصلاع رسانی دولت منتشر شد.
بخشی از اظهارات احمدینژاد به تکرار مسائلی چون "مدیریت جهانی" مربوط میشد و بخش دیگری انکار معضلاتی در داخل و روابط بینالمللی ایران بود که این روزها از سوی محافل رسمی کشور نیز با انتقادهای شدیدی روبروست.
"احمدینژاد خلاف واقع میگوید"
رئیس دولت دهم در گفتوگو با سیانان ادعا کرد «در ایران هیچ كس تحت عنوان زندانی سیاسی وجود ندارد و كسانی هم كه بعضاً پس از انتخابات بازداشت شدهاند، هیچ كدام با شكایت دولت نبوده است.» او در جای دیگری گفت «بنده از شرایطی كه وجود دارد خوشحال نیستم و دوست ندارم هیچ كس با محدودیت مواجه بوده و زندانی باشد.«
احمدینژاد شانزدهم مرداد ماه در مراسم بزرگداشت روز خبرنگار اعلام کرد :طبق قانون شخصیتهایی باید حریمشان به خاطر حفظ استقلال و منافع کشور حفظ شود، مثل امام و رهبری و رئیس [دولت] و هر کس اتهامی را وارد کرد باید مدعیالعموم خود وارد شود و شکایت کند. البته راجع به من این اتفاق نیفتاده است.
روزنامه تهران امروز ۲۱ مهر ماه نوشت، یک روز پس از اظهارات احمدینژاد صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه با انتقاد از این سخنان اعلام کرده است «این سخن رئیس [دولت] که گفته است دادستان در موارد توهین به رئیس [دولت] ورود نکرده و متاسفانه این حرف را چند بار تکرار کردهاند، مسئله خلاف واقعی است. من قبلا به خودشان هم تذکر دادهام. دادستان اعلام کرده که ایشان در چند مورد اقدام کرده است ۴ مورد خود دادستان از باب مدعیالعموم و ۱۶ مورد هم حسب شکایت رئیس [دولت] وارد عمل شدهاند.«
اتهام فساد مالی، "متاثر از دموکراسی غربی"
محمود احمدینژاد درباره اتهام فساد مالی که به برخی از نزدیکان او و اعضای هیات دولت وارد میشود گفته است «اعضای دولت در هیچ تخلفی دخالتی ندارند و هیچ اتهامی متوجه مجموعه دولت و نزدیكان بنده نیست.» مسئولان ارشد قوه قضاییه، دادستان و رئیس سازمان بازرسی کل کشور بارها از وجود پروندههایی در مورد تخلفهای مالی نزدیکان و اعضای دولت سخن گفتهاند.
به رغم این، احمدینژاد میگوید «اتهاماتی مانند فساد مالی علیه دولت پیش از آنكه موضوعی قضایی باشد، بیشتر اقدامی سیاسی و ژورنالیستی است.» او میافزاید «دولت به صراحت اعلام كرده كه هر كس به اندازه یك ریال تخلف كند، با او برخورد خواهد كرد.«
رئیس دولت دهم میگوید، تمام گزارشهای تخلف دولت که بعضا در حال حاضر در مجلس و قوه قضاییه مورد بررسی قرار میگید تهمت و به نوعی متاثر از "دموکراسی غربی" است. او به سی ان ان گفت «متأسفانه اخلاق دموكراسی غربی به ایران نیز سرایت كرده و عدهای بدون هیچ دلیلی به دیگران تهمت و افترا میزنند.«
"اقتصاد ترکیه پیشرفتهتر نیست"
بخشی از گفتگوی یاد شده به مقایسه وضعیت اقتصادی ایران با ترکیه و بحرانهای موجود در روابط بینالمللی جمهوری اسلامی اختصاص داشت که احمدینژاد همه را منکر شد. او میگوید گرچه ترکیه و ایران سی سال پیش وضعیت مشابهی داشتهاند اما امروز نیز ترکیه به لحاظ اقتصادی "پیشرقتهتر" نیست. نهادهای مالی جهان رشد اقتصادی ایران را در سال جاری حداکثر یک درصد و برخی صفر برآورد کردهاند.
رشد اقتصادی ترکیه در سالهای اخیر حدود ده درصد بوده است. پیشبینی میشود این میزان در سال جاری فراتر از پیشبینیهای قبلی باشد. با این همه احمدینژاد میگوید با در نظر گرفتن ۸ سال جنگ و تحریمها «ملت ایران در بسیاری از بخشها پیشگامتر از تركیه است.»
دو مجلهی معتبر اقتصادی هریتیج و وال استریت ژورنال هر سال با بررسی مجموعهای از سیاستها، وضعیت و عملکرد اقتصادی، کشورها را از لحاظ "شاخص آزادی اقتصادی" رتبه بندی میکنند. مطابق شاخص سال گذشتهی این دو مجله رتبهی ایران در میان ۱۷ کشور منطقه شانزدهم و در میان بیش از ۱۸۰ کشور جهان ۱۶۷ بوده است. احمدینژاد شهریور ماه امسال در تلویزیون دولتی جمهوری اسلامی مدعی شده بود اقتصاد ایران در رتبه هفدهم یا هجدهم جهان قرار دارد.
"ایران، تنها کشور شکست نخورده جهان"
خبرنگار شبکه سی ان ان در قسمتی دیگر از این گفتوگو به نظرسنجیهایی اشاره کرد که نشان میدهد جایگاه ایران در میان ملتهای جهان به شدت تنزل کرده است. احمدینژاد میگوید «برای اینكه به همه مباحث در این خصوص پایان داده شود، میتوان یك آزمایش عینی و عملی انجام داد.» او این آزمایش را اینگونه توصیف میکند «آقای اوباما و هر كدام از سران اروپایی و بنده میتوانیم در بین مردم هر كشوری كه غربیها مایل بودند، حضور پیدا كنیم و عكسالعمل مردم میتواند بهترین پاسخ به همه ادعاها علیه كاهش محبوبیت ایران در بینملتهاباشد
احمدینژاد همچنین تمام مشکلاتی که در سی سال گذشته بین ایران و کشورهایی نظیر مصر و اخیرا عربستان به وجود آمده حاصل "توطئه" کشورهای غربی و در راس آنها آمریکا عنوان میکند: «بعضی مشكلات موجود میان كشورهای منطقه و ایران و عربستان به خاطر دخالت غربیها ایجاد شده است؛ همانطوری كه پیش از این اینگونه مشكلات را بین ایران و مصر بوجود آوردند.«
محمود احمدینژاد با استفاده از فرصت گفتوگو با یک شبکه آمریکایی، به این کشور و متحدانش توصیه میکند "از موضع قدرت و زور با ملت ایران" برخورد نکنند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت احمدینژاد «آنها را به مطالعه تاریخ ایران توصیه كرد و گفت: ایرانیها تنها ملتی هستند كه هیچگاه دشمن پیروز نداشتهاند