روسيه و چين قطعنامه شورای امنيت سازمان ملل را که در آن به تحريم های احتمالی عليه سوريه در صورت ادامه سرکوب سبعانه اعتراضات مخالفان اشاره شده بود، وتو کردند. وتو اين دو کشور با خشم آمريکا و اروپا روبرو شد.
سوران رايس، سفير آمريکا در سازمان ملل، گفت: پيش نويس قطعنامه ای که توسط فرانسه، بريتانيا، آلمان و پرتغال نگاشته شده بود با مخالفت کشورهايی که «ترجيح می دهند به رژيم سوريه اسلحه بفروشند،» روبرو شده است. خانم رايس افزود: واشنگتن از وتو بسيار خشمگين است. ژرارد آرود، سفير فرانسه در سازمان ملل، نيز وعده داد که اين وتو «ما را متوقف نخواهد کرد.»
سپس سفير سوريه در سازمان ملل سخنرانی خود را در محکوميت کشورهايی که پيگير اقداماتی عليه دولت بشار اسد هستند، آغاز کرد و همزمان، خانم رايس و هيئت نمايندگی آمريکا سالن شورا را ترک کردند.
ويتالی چورکين، سفير روسيه در سازمان ملل، گفت: مسکو با تحريم ها به اين دليل مخالف است که بسياری از مردم سوريه از جنبش ضددولتی در آن کشور، حمايت نميکنند. آقای چورکين گفت برخورد مقابله جويانه اروپا با روح تلاش برای حل و فصل مسالمت جويانه بحران سوريه، در تضاد است.
طراحان اروپايی قطعنامه سه بار متن پيش نويس را برای اجتناب از وتو، تغيير دادند. متن رقيق شده پيش نويس توانست ۹ رأی مثبت و ٤ رأی غايب (لبنان، آفريقای جنوبی، برزيل و هندوستان)، کسب کند.
طرخ پيشنهادی خواستار پايان دادن فوری به خونريزی ها در سوريه شده است و جهت آغاز اقدامات سياسی تازه برای ايجاد فضای «عاری از خشونت، ترس، ارعاب، و افراط گرايی،» دعوت به عمل می آورد. تهديد روشن برای تحريم ها در متن اوليه با عباراتی حاکی از احتمال در نظر گرفتن تحريم ها در آينده، جايگزين شده بود.