۱۳۹۱ تیر ۲۴, شنبه

خشم هیلاری کلینتون از کشتار در تریمسه سوریه


تك توران : گفته می شود حدود ۱۶ هزار نفر از زمان آغاز اعتراضات ضددولتی در سوریه کشته شده‌اند
وزیر امور خارجه آمریکا در بیانیه ای گفته از "یک کشتار دیگر" در تریمسه خشمگین و ناراحت است و تا زمانی که دولت سوریه به "جنگ علیه مردم خود" ادامه می دهد فشار جامعه بین المللی بر این کشور ادامه خواهد یافت.


دولت سوریه مخالفان را عامل این کشتار خوانده اما هیلاری کلینتون استفاده از هلیکوپتر و تانک در این حملات را دلیل آشکار نقش دولت دانسته است.

کوفی عنان نماینده ویژه سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب نیز که روز دوشنبه برای گفتگو درباره سوریه به مسکو می رود گفته کشتار تریمسه که به مرگ ۲۰۰ نفر منجر شده او را شوکه و منزجر کرده است.

کوفی عنان دولت بشار اسد را به نقض طرح صلح شش ماده ای متهم کرده و گفته ناظران سازمان ملل آماده سفر به تریمسه برای تحقیق در مورد این کشتارها هستند.

ژنرال رابرت مود، فرمانده هیئت ناظران سازمان ملل، گفته است که اگر آتش‌بس برقرار شود این ناظران راهی تریمسه خواهند شد.


ماموریت ناظران سازمان ملل به دنبال تشدید خشونت‌ها چند هفته است که به حال تعلیق در آمده است.

بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، نیز در بیانیه خود اتفاقات روز جمعه در سوریه را محکوم کرده و گفته است ظاهرا کودکان و غیر نظامیان در میان کشته شدگان بوده اند.

آقای بان کی مون گفته به همراه کوفی عنان، نامه ای به اعضای شورای امنیت سازمان ملل نوشته و از آنها خواسته متفقاً فشار بیشتری را به دولت سوریه وارد کنند.

فعالان مخالف دولت سوریه به نقل از ساکنان این روستا گفته‌اند که این روستا هدف حمله تانک و هلیکوپترهای جنگی قرار گرفته است.

براساس این گزارش نیروهای شبه‌نظامی هوادار دولت بعد از این حملات پای پیاده وارد روستا شده و به اعدام خودسرانه و صحرایی ساکنان دست زده‌اند.

اما رسانه‌های دولتی گزارش داده‌اند که "گروه‌های تروریستی" با هدف افزایش تنش در آستانه نشست شورای امنیت درباره این کشور دست به "کشتار" زده‌اند.

گزارش های اولیه اغلب کشته شدگان در تریمسه را غیرنظامی عنوان کرده بود اما یک روز بعد از این کشتار دو گروه از فعالان مخالف دولت سوریه گفتند که دهها تن از کشته ها متعلق به ارتش آزاد سوریه هستند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که ارتش در تلاش برای بازپس‌گیری تریمسه از شورشیان مخالف دولت بوده است.

شورای رهبری انقلاب حماه نیز به خبرگزاری رویترز گفته است که بیشتر کشته‌شدگان در این روستا غیرنظامی بوده‌اند.

در عین حال راهپیمایی‌هایی در اعتراض به این کشتار در شهرهای دمشق، ادلب و حماه برگزار شده است.

گفته می‌شود که حدود ۱۶ هزار نفر از زمان آغاز اعتراضات به دولت بشار اسد در سوریه کشته شده‌اند.
رابرت مود، فرمانده ناظران سازمان ملل

ناظران سازمان ملل در صورت برقراری آتش بس راهی تریمسه خواهند شد

دو پیش نویس برای یک قطعنامه

کشورهای غربی در تلاشند سازمان ملل متحد را متقاعد کنند که سوریه را به تحریم تهدید کند.

اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار است درباره سرنوشت ماموریت ناظران خود بر آتش‌بس در سوریه تصمیم‌گیری کنند.

کوفی عنان از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته به تمام کسانی که طرح صلح شش ماده ای در سوریه را نقض می کنند نشان بدهد که نقض این طرح عواقب خواهد داشت.

پیش نویس قطعنامه ای که به پیشنهاد بریتانیا ،فرانسه، آلمان ،آمریکا و پرتغال به شورای امنیت ارائه شده ضرب‌الاجلی ۱۰ روزه برای بشار اسد تعیین کرده تا به خشونت‌ها با استفاده از تسلیحات سنگین پایان دهد و در غیر این صورت تحریم شود.

این پیش نویس در عین حال تنها در پی تمدید ۴۵ روزه ماموریت ناظران سازمان ملل متحد در سوریه است.

آنگونه که خبرگزاری فرانسه گزارش کرده پیش نویس بدیل در شورای امنیت از سوی روسیه مطرح شده که در آن اشاره ای به اقدامات بین المللی نشده است. براساس این گزارش این پیش نویس به دنبال تمدید ۹۰ روزه ماموریت ناظران است.

دولت روسیه گفته تحریم سوریه غیرقابل قبول است.

این قطعنامه باید پیش از جمعه آینده، زمانی که ماموریت ناظران به اتمام خواهد رسید، به تصویب برسد.

ناظران سازمان ملل متحد در سوریه ماموریت داشتند تا برای مدت سه ماه بر اجرای آتش‌بس نظارت کنند، اما عملا درگیری‌ها با شدت ادامه پیدا کرده است.

این آتش‌بس بخشی از طرح صلح شش ماده‌ای کوفی عنان نماینده ویژه سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب برای صلح در سوریه بود.
بي بي سي