۱۳۹۰ بهمن ۱۵, شنبه

بزنگاه های تحریم انتخابات و مشارکت حداکثری در یک نمونه تاریخی! ــ اکبر اعلمی


تک توران : توضیح اینکه این مطلب عیناً از وب سایت جناب آقای دکتر اعلمی برداشته شده است .
کاربر محترمی در پست قبلی پرسش زیر را مطرح کرده بود:

 •سوالی از آقای اعلمی داشتم که اگر به آن پاسخ دهند سپاسگزار خواهم بود. در قسمتی از این پاسخ خود به کلمه اشاره کرده اید: 'واقعیت این است که بنده با این قبیل جریان سازی ها و القاءات رنگرزان سیاست بیگانه نیستم و با ترفندهای مقطعی آنها کاملا آشنایم و می دانم که هرگاه منافعشان ایجاب کند و خود از فرصت استفاده در انتخابات برخوردار شوند، همچون ملاصدرا با دهها توجیه حوض خالی(بخوانید قبر خالی) را پرآب (بخوانید دارای مرده) نشان می دهند و برعکس هرگاه اقتضا کند و خود به هردلیلی از چنین فرصت هائی محروم شوند، با توسل به دهها توجیه دیگر حوض پرآب(بخوانید قبر پر) را خالی از آب(بخوانید خالی از مرده(نشان خواهند داد!' ممکن است در این باره کمی بیشتر توضیح داده و مقصود خود را شفافتر بیان کنید./فرستنده : فرید تاریخ ارسال 1390/11/12

قبل از اینکه به پرسش فوق پاسخ دهم نخست باید به این نکته اشاره کنم که تحریم انتخابات الزاما به مفهوم براندازی نیست و گاهی بدلیل عدم اعتماد مردم به دست اندرکاران انتخاباتی، غیررقابتی شدن فضای انتخابات و نبود داوطلب دلخواه انتخاب کنندگان در میدان رقابت ها و یا عدم رضایت مردم نسبت به وضع موجود و مایوس شدن از شعارها و انجام هرگونه اصلاحاتی توسط سیاستمداران و دولمتردان، عدم مشارکت در انتخابات به عنوان یک اعتراض مدنی دستمایه رفتارهای سیاسی مردم قرار می گیرد. در این صورت نمی توان به مردم خرده گرفت که چرا در یک انتخابات فرمایشی و یا بدون تاثیر در سرنوشت خود شرکت نمی کنند.

اما اشخاص و جریانات سیاسی الزاما با چنین رویکردی تحریم انتخابات و یا مشارکت فعال در آنرا در دستور کار سیاسی خود قرار نمی دهند. برای اثبات این ادعا، در زیر بصورت مستند تنها به یک مورد و نمونه تاریخی از مواضع دوگانه برخی اشخاص و جریانات سیاسی تحریم کننده انتخابات پیش رو اشاره می شود.

در نهمین دوره از انتخابات ریاست جمهوری، نخست شورای نگهبان از ميان يکهزار و چهارده نفر که برای نامزدی در انتخابات رياست جمهوری ثبت نام کرده بودند، تنها صلاحيت شش نفر به اسامی اکبر هاشمی رفسنجانی، مهدی کروبی، محمدباقر قاليباف، محسن رضايی، علی لاريجانی و محمود احمدی نژاد را تأييد کرده بود و پس از اعتراضات صورت گرفته، محسن مهرعلیزاده و مصطفی معین دو تن از اعضای کابینه آقای سیدمحمد خاتمی نیز به جمع نامزدهای تائید صلاحیت شده پیوستند. در این فاصله (رد و سپس تائید صلاحیت معین و مهرعلیزاده)، از سوی برخی اشخاص و جریانات سیاسی، موضعگیری های متناقضی در مورد تحریم انتخابات و آنگاه مشارکت فعال در انتخابات صورت گرفت که با مطالعه آن، کم و بیش به عمق مقصود نویسنده از ذکر عبارت فوق پی خواهید برد:

الف-واکنش ها بعد از رد صلاحیت دو تن از اعضای کابینه خاتمی و قبل از تجدید نظر شورای نگهبان:

*آرمین: اگر معين مشمول تيغ نظارت استصوابي شود، گروه‌هاي حامي دكتر معين در انتخابات شركت نخواهند كرد

آرمین عضو سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي: ...آنچه كه مسلم است، اگر معين مشمول تيغ نظارت استصوابي شود، گروه‌هاي حامي دكتر معين در انتخابات شركت نخواهند كرد و در مورد چگونگي اتخاذ مواضع در كنگره تصميم خواهند گرفت.

...وي تأكيد كرد: هشدار مي‌دهيم كه اگر شوراي نگهبان كانديداهاي اصلي در اين انتخابات را كه از مقبوليت اجتماعي برخوردارند، با نظارت استصوابي رد كند، و انتخابات با كاهش مشاركت مواجه شود، مسؤوليت لطماتي كه به مصالح ملي وارد خواهد شد، متوجه اين شورا خواهد بود.

ایسنا ، 01/03/1384 ،كدخبر: 8403-00467

*بهزاد نبوی: اميدواريم اين شايعات درست نباشد والّا راهي جز خروج از صحنه‌ي انتخابات نخواهيم داشت

عضو ارشد سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي، در مورد رد صلاحيت كانديداي اين سازمان يعني دكتر معين به ايسنا گفت: «اميدواريم اين شايعات درست نباشد والا راهي جز خروج از صحنه‌ي انتخابات نخواهيم داشت و از سويي اعلام مي كنيم كه اين رد صلاحيت را فقط از چشم شوراي نگهبان نمي بينيم

به نظر وي، «هيچ دليل قانوني براي رد معين وجود ندارد. هيچ كس نمي تواند منكر رجل سياسي و مذهبي بودن او باشد و هيچ پرونده اي هم نتوانسته‌اند براي او درست كنند

...نبوي رد صلاحيت احتمالي معين را ناشي از تفكر قرون وسطايي مي‌داند كه به عقيده وي در بخشي از نهادهاي قدرت نفوذ كرده و اقدام آنها علاوه بر اين كه به ضرر كشور و نظام است و چهره‌ي نظام جمهوري اسلامي را مخدوش مي كند...

وي در پايان اعلام كرد: « ما در كنگره‌ي هشتم سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي بنا بر اين گذاشتيم كه در صورت تحولات نامطلوب، كنگره‌ي فوق العاده تشكيل خواهيم دهيم كه در آنجا تصميم مي گيريم و نتيجه را به اطلاع مردم مي رسانيم. البته فكر مي كنم، كمترين آن عدم شركت در انتخابات خواهد بود

ایسنا ، 01/03/1384، کدخبر: 8403-00372

*شوراي هماهنگي جبهه‌ي اصلاحات استان اصفهان: رد صلاحیت معین نتيجه‌اي جز كاهش مشاركت مردم در شرايط خطير تهديدات خارجي نخواهد داشت.

شوراي هماهنگي جبهه‌ي اصلاحات استان اصفهان با صدور بيانيه‌اي اعلام كرد: نهايت تأسف خود را از رد صلاحيت چهره‌هاي برجسته‌ي سياسي كشور و شخصيت‌هاي ممتماز جبهه‌ي اصلاحات در انتخابات دوره‌ي نهم رياست جمهوري اعلام مي‌كنيم.

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در ادامه‌ي اين بيانيه آمده است: شورا اعتقاد دارد انتخابات آزاد سالم و عادلانه حق عمومي شهروندان است و برخورد سليقه‌يي با فرايند انتخابات نتيجه‌اي جز كاهش مشاركت مردم در شرايط خطير تهديدات خارجي و مشكلات عديده‌ي داخلي نخواهد داشت.

ایسنا ، 01/03/1384، کدخبر: 8403-00573

*خاتمي رئیس جمهور: هر تصميمي كه از گرمي مشاركت مردم در انتخابات بكاهد، به زيان استقرار پايدار نظام است

امروز نيز با همه‌ي مشكلات و تمهيداتي كه هست آن‌چه كه مي‌تواند مصونيت كند و امنيت و سربلندي ما را تضمين نمايد، حضور همه‌جانبه‌ي مردم در عرصه است. همه‌ي ما دلخوريم و مشكلاتي داريم، اما اين كشور انقلاب و نظام و ايران، بايد بماند و ماندگاري آن در گرو حضور چشم‌گير و پرشور مردم در همه‌ي عرصه‌ها است. هر تصميمي از سوي هر ارگان با هر توجيهي كه از گرمي حضور و مشاركت فراگير مردم در همه‌ي عرصه‌ها از جمله انتخابات بكاهد، به زيان ملت و استقرار پايدار نظامي است كه حماسه سوم خرداد براي دفاع از آن پديد آمد.

ایسنا ، 03/03/1384، کدخبر: 8403-01703

*بیانیه وزارت کشور: غيبت برخي از نامزدهاي انتخاباتي در بين اسامي اعلام شده، مشاركت حداكثري را با چالش جدي مواجه مي‌سازد.

با كمال تاسف و تعجب علي‌رغم هشدارهاي مكرر برخي مقامات و دستگاه‌هاي مهم كشور و نيز مسوولان وزارت كشور به شوراي محترم نگهبان، مبني بر رعايت ملاحظات اساسي ذكر شده در بررسي صلاحيت داوطلبان انتخاباتي، شب گذشته با اعلام اسامي نامزدهاي تاييد صلاحيت شده توسط شوراي نگهبان شاهد غيبت برخي از نامزدهاي انتخاباتي در بين اسامي اعلام شده بوديم كه نگراني‌هاي جدي و عميقي را نسبت به نحوه‌ي حضور مردم و فضاي بانشاط انتخاباتي پديد مي‌آورد و مشاركت حداكثري به عنوان راهبرد نظام را با چالش جدي مواجه مي‌سازد.

...وزارت كشور به عنوان مسوول برگزاري انتخابات، گرچه هيچ وظيفه و نقشي در تعيين صلاحيت نامزدهاي انتخاباتي رياست جمهوري نداشته و ندارد، اما ... نگراني عميق خود را نسبت به روند پيش آمده ابراز مي‌كند و مصرانه از شوراي نگهبان درخواست مي‌كند به خاطر پرهيز از تبعات نامطلوب اين روند در فرصت قانوني باقي‌مانده و با توجه به مفاد لازم‌الرعايه و قانوني مصوبه مورخ ‌٢٢ / ‌‌٨ / ‌‌١٣٧٨ مجمع تشخيص مصلحت نظام كه آن شورا را موظف مي‌كند بر اساس دلايل و مدارك معتبر به بررسي صلاحيت داوطلبان بپردازد، در تصميم خود تجديدنظر و چاره‌انديشي نموده و اجازه ندهد روند مطلوب حضور فعال و بانشاط احزاب، گروه‌ها و فعالان سياسي در عرصه‌ي انتخابات و تحقق مشاركت حداكثري با اختلال مواجه گردد و انتخاباتي كه مي‌تواند مظهر حضور، وفاق و همبستگي ملي شود، با چالش، دلسردي و ناهمبستگي مواجه شود.

ایسنا، 02/03/1384، کدخبر: 8403-01069

*معاون حقوقي و پارلماني رييس جمهور: رد صلاحيت اين دو كانديدا با تأكيد مقام معظم رهبري مبني بر مشاركت حداكثري مغايرت داشت

«مجيد انصاري» نيز با اشاره به نامه مقام معظم رهبري درباره‌ي تجديد نظر در اعلام بررسي صلاحيت دكتر معين و مهندس مهرعليزاده، با تشكر از اين دستور اظهار داشت: طبعا اين نامه باعث ايجاد فضاي سياسي با نشاط و تأثيرگذار در انتخابات خواهد بود.

معاون حقوقي و پارلماني رييس جمهور در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) گفت: رد صلاحيت اين دو كانديدا با تأكيد مقام معظم رهبري مبني بر مشاركت حداكثري مغايرت داشت و ضرورت تاريخ انقلاب و انتخابات مي‌طلبيد كه سلايق مختلف در صحنه‌ي انتخابات حضور داشته باشند.

انصاري در پايان گفت: .. اقدام رهبري بسيار راه گشا و مثبت بود و اميدوارم در فضاي نشاط سياسي كشور مؤثر باشد.

ایسنا ، 02/03/1384 ،کدخبر: 8403-01150

*ابطحی: بسياري از دلسوزان نظام تلاش مي‌كردند كه مشاركت حداكثري در صحنه انتخابات ايجاد شود

سيد محمدعلي ابطحي در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: آن كساني كه توسط شوراي نگهبان رد صلاحيت شدند شخصيتهاي برجسته‌اي بودند و اين، اعلام مشاركت حداقلي مردم در صحنه انتخابات است و حذف آنها برنامه ريزي در جهت حاكم شدن يك تفكر خاص تلقي مي‌شود.

معاون سابق حقوقي و پارلماني رييس جمهور ادامه داد: اين كار هم به اسلام و هم به نظام و انقلاب ضربه زده و باعث رقابت حداقلي خواهد شد و دود آن به چشم مردم خواهد رفت.

ابطحي تصميم شوراي نگهبان را سياسي، جناحي و غير قابل دفاع دانست و گفت: بسياري از دلسوزان نظام تلاش مي‌كردند كه مشاركت حداكثري در صحنه انتخابات ايجاد شود ولي متأسفانه با اين برخورد شوراي نگهبان تحقق مشاركت حداكثري سخت به نظر مي‌رسد.

ایسنا ، 01/03/1384، کدخبر: 8403-00570

*ابطحی: دوستان ما واقعا كار نفس‌گيري را شروع كرده بودند كه جامعه را راضي كنند كه رأي بدهند. با رد شدن معين انتخابات حداقلي شد

ابطحي در پايان نوشته‌اش در خصوص ردصلاحيت‌ها سوال كرده است كه «استدلالي براي دعوت مردم به انتخابات وجود دارد؟»

به گزارش سرويس نگاهي به وبلاگ‌هاي ايسنا، وبلاگر وب‌نوشت آورده است: «هرچه تلاش كردم ذهنم را براي نوشتن يك مطلب به هم پيوسته در مورد رد صلاحيت دكتر معين متمركز نكنم، نتواستم چند عنوان جداگانه را امروز نوشته‌ام:

- معين را رد صلاحيت كردند، به همين راحتي

- دوستان ما واقعا كار نفس‌گيري را شروع كرده بودند كه جامعه را راضي كنند كه رأي بدهند. با رد شدن معين انتخابات حداقلي شد و بار ما كم. معين ضرر نكرد، دوستانش هم ضرر نكردند. خواستند صادقانه در انتخابات شركت كنند معلوم شد كه نمي‌شود.

- ديروز دولت جلسه داشت. مفصل در مورد رد صلاحيت احتمالي بحث بوده است. قرار بوده حرف‌ها جمع بندي شود و امروز اقداماتي، صورت گيرد . حالا راستي استدلالي براي دعوت مردم به انتخابات وجود دارد؟»

ایسنا ، 02/03/1384 ، کدخبر: 8403-01117

*محمد سلامتي: متأسفم كه شوراي نگهبان صلاحيت معين را رد صلاحيت كرد/ شركت حداكثري را كاهش مي‌دهد

محمد سلامتي، دبيركل سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي: متأسفم كه شوراي نگهبان صلاحيت معين را رد صلاحيت كرد، چرا كه معين هم نماينده مجلس بوده و هم وزير و سابقه‌ي خوبي هم داشته، از اين رو دليلي براي رد صلاحيت ايشان وجود ندارد.

وي افزود: اين رد صلاحيت‌ها موجب يأس و دلزدگي قشر وسيعي از جامعه مي شود كه طرفدار كانديداها هستند و شركت حداكثري را كاهش مي‌دهد، همچنين انسجام ملي را خدشه‌دار مي‌كند. در سطح بين‌المللي نيز تلقي اين خواهد بود كه به دموكراسي اهميت داده نمي‌شود.

ایسنا ، 02/03/1384، کدخبر: 8403-01018

*محسن آرمين: رد صلاحيت دكتر معين به معناي رد صلاحيت انتخابات است!

سخنگوي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي رد صلاحيت دكتر معين را فاقد وجاهت قانوني دانست و ادامه داد:از نظر ما رد صلاحيت دكتر معين به معناي رد صلاحيت انتخابات است.

وي با اشاره به برگزاري قريب‌الوقوع كنگره‌ي مشترك گروه‌‏هاي حامي معين، اتخاذ تصميم نهايي را به اين كنگره موكول كرد و گفت: گروه‌هاي حامي دكتر معين به دنبال يك انتخابات سالم بودند اما ردصلاحيت او، تصميم به عدم شركت در انتخابات را دارند.

...وي ابراز عقيده كرد: مرجعي كه بايد پاسدار قانون اساسي باشد، پاسدار اقتدارگرايي است و با ردصلاحيت، عده‌‏اي را از انتخاب شدن و مردم را از انتخاب كردن محروم مي‌‏كند.

ایسنا، 02/03/1384، کدخبر: 8403-00882

*تاج‌زاده: اگر فرد شايسته‌اي را داريم مثل طلا بايد زير خاك پنهانش كنيم، درست نيست.

تاج‌زاده، عضو شوراي مركزي جبهه‌ي مشاركت:...ما كه از ابتدا گفتيم مشاركتمان مشروط است و اگر معين را رد صلاحيت كردند در انتخابات شركت نمي‌كنيم و اصولا با حرفهايي كه انتخابات را براندازي تلقي مي‌كنند، مخالفيم. اين تفكر، تفكر سنتي است كه اگر فرد شايسته‌اي را داريم مثل طلا بايد زير خاك پنهانش كنيم، درست نيست. دوره‌ي جديد دوره‌ي به چرخش درآوردن سرمايه‌هاي انساني است و يكي از ابزارهايي كه به افكار عمومي شكل مي‌دهد و جنبش مي‌سازد، انتخابات است.

...ممكن است بگوييد فرقي بين ما كه بعد از رد صلاحيت معين در انتخابات شركت نمي‌كنيم با كساني كه شش ماه پيش چنين كاري كردند، نيست؛ اما من مي‌گويم كه تفاوت است چون ما شش ماه فرصت داشتيم كه مباحث جديد را طرح كنيم. تا اكنون تقريبا اخبار، رد صلاحيت معين را تأييد مي‌كند و من فكر مي‌كنم كه بايد به سمت شركت نكردن برويم.

اینجا، 02/03/1384، کدخبر: 8403-00841

ب-توجیهات پس از تائید صلاحیت دو تن از اعضای کابینه خاتمی، و موجه شدن حکم حکومتی رهبری!

*مقام رهبری: نسبت به اعلام صلاحيت آقايان دكتر مصطفي معين و مهندس مهرعلي‌زاده تجديد نظر صورت گيرد

مقام معظم رهبري در پي نامه رييس مجلس شوراي اسلامي طي نامه‌اي خطاب به دبير شوراي نگهبان مرقوم فرمودند: نسبت اعلام صلاحيت آقايان دكتر مصطفي معين و مهندس مهرعلي‌زاده تجديد نظر صورت گيرد

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) متن اين نامه به اين شرح است:

آيت الله جناب آقاي جنتي دبير محترم شوراي نگهبان دامه بركاته

با سلام و تهنيت و تشكر از خدمات آن شوراي محترم در تلاش براي احراز صلاحيت داوطلبان رياست جمهوري اسلامي نهم و با رعايت موازين قانوني در اين امر، از آنجا كه مطلوب آن است كه همه‌ي افراد كشور، از صاحبان سلايق گوناگون سياسي فرصت و مجال حضور در آزمايش بزرگ انتخابات را بيابند، لذا به نظر مي رسد نسبت اعلام صلاحيت آقايان دكتر مصطفي معين و مهندس مهرعلي‌زاده تجديد نظر صورت گيرد. والسلام عليكم  سيدعلي خامنه‌اي

ایسنا ، 02/03/1384، کدخبر: 8403-01124

با اینکه از ميان يکهزار و چهارده نامزد شرکت در انتخابات رياست جمهوری و حضور چهره های شاخص دیگر، تنها صلاحيت هشت نفر تائید شده بود و حکم حکومتی رهبری هم فقط دو نفر از دوستان و اعضای کابینه خاتمی را وارد رقابت های انتخاباتی کرده بود، در پی تائید صلاحیت مصطفی معین وزیر علوم و محسن مهرعلیزاده رئیس سازمان تربیت بدنی دولت خاتمی ورق برگشت و تحریم کننده های انتخابات با همه توش و توان خود به گرم کردن تنور انتخابات و دعوت از مردم برای مشارکت حداکثری در انتخابات و توجیه عمل خود روی اوردند. در زیر به نمونه هائی از مواضع برخی اشخاص اشاره می شود:

*اطلاعیه محمد خاتمي، رييس جمهوري : با تدبير بجاي رهبري از اشتباهي كه مي‌توانست منشاء خسارت كشور و نظام شود جلوگيري شد

...اصرار رهبر بزرگوار و همه خيرخواهان به اولويت ميزان مشاركت بر همه امور ديگر نشانه اهميت برگزاري پرشور انتخابات است و باعث خوشوقتي است كه با تدبير بجاي رهبري از اشتباهي كه مي‌توانست منشاء خسارت كشور و نظام شود جلوگيري شد. با اين اميد كه با مشاركت افزون‌تر مردم بزرگوار از اين موقعيت به نفع اعتلاي آزادي، پيشرفت و استحكام بيشتر حاكميت ملت بر سرنوشت خود و نزديك‌تر شدن به تحقق آرمان‌هاي والاي انقلاب و مردم شريف استفاده شود.

ایسنا ، 02/03/1384 ،کدخبر: 8403-01141

*علي شكوري راد، رييس ستاد انتخاباتي معين: حکم حکومتی رهبری امري طبيعي در چارچوب قانون و استراتژي مشاركت حداكثري مردم در آن است

در پي نامه و تدبير مقام معظم رهبري؛ ...چنين اقدامي از جانب مقام معظم رهبري كه بر شوراي نگهبان اشراف دارد و اعضاي شوراي نگهبان مستقيم يا غيرمستقيم منصوب از طرف ايشان هستند امري طبيعي در چارچوب قانون و در جهت اصلاح روند انتخابات و استراتژي مشاركت حداكثري مردم در آن است و بايد از آن استقبال نمايند. و ما از هر اقدام قانوني در همه حال در جهت اصلاح امور استقبال مي نماييم.

ایسنا، 02/03/1384 ،کدخبر: 8403-01150

*سخنگوی ستاد انتخاباتی آقای معين: از هر اقدام قانونی برای تقويت موازين قانونی در کشور استقبال می کنیم:

الهه كولايي، سخنگوي ستاد معين در گفت‌وگو با خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در ارتباط با دستور مقام معظم رهبري مبني بر تجديد نظر در بررسي صلاحيت معين و مهرعليزاده اظهار داشت: آُقاي دكتر معين و حاميانش همگي در پي برگزاري انتخاباتي آزاد هستند و بايد زمينه به نحوي فراهم شود كه همه شهروندان ايراني بتوانند از حق خود براي شركت در انتخابات استفاده كنند و بر همين اساس از هر اقدام قانوني براي تقويت موازين قانوني در كشور استقبال مي‌كنند.

ایسنا ، 02/03/1384 ،کدخبر: 8403-01150

*فاطمه خاتمی، رئیس ستاد انتخاباتی آقای مهرعليزاده: حق مردم ادا شد!

فاطمه خاتمي در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خصوص تدبير مقام معظم رهبري به شوراي نگهبان، با تشكر از درايت مقام معظم رهبري اظهار داشت: مقام معظم رهبري در اين ارتباط ديدگاه روشني داشته‌اند و با توجه به اصلي كه خود در اين ارتباط در ابتداي سال مبني بر مشاركت عمومي و همبستگي ملي اعلام كردند اين امر مي‌تواند بر مشاركت حداكثري مردم بيافزايد. وي تصريح كرد: در طي اين حكم حق مردم ادا شد.

ایسنا ، 02/03/1384 ،کدخبر: 8403-01150

*واکنش اکبر اعلمی به برخوردهای تبعیض آمیز در تائید صلاحیت ها

 من‌ از بعضي‌ از جريانات‌ سياسي‌، راديو بي‌.بي‌.سي‌، بعضي‌ از روزنامه‌ها نظير ايران‌ و شرق‌ كه‌ همه‌ دغدغه‌شان‌ را معطوف‌ به‌ دفاع‌ از يك‌ كانديداي‌ خاص‌ و مديران‌ دولت‌ كرده‌ اند هيچ‌ انتظاري‌ ندارم‌. از آقاي‌ خاتمي‌ كه‌ همه‌ دغدغه‌اش‌ درجهت‌ تأييد مديرانش‌ است‌ و به‌ همين‌ سبب‌ هم‌ پس‌ از تأييد دو نفر از مديران‌ خودش‌ اعلام‌ مي‌كند كه‌ با تدبير بجاي‌ رهبري‌ از اشتباهي‌ كه‌ مي‌توانست‌ منشأ خسارت‌ كشور و نظام‌ بشود جلوگيري‌ شد، انتظاري‌ ندارم‌، چون‌ اگر او رئيس‌جمهور بود، اين‌ وضعيت‌ قطعاً پيش‌ نمي‌آمد. اين‌ همه،‌ اصلاحات‌ و دفاع‌ از حقوق‌ ملت‌ را در افراد خاص‌ خودشان‌ مي‌دانند. لذا با رفع‌ مشكلات‌ شخصي‌شان‌ همه‌ چيز وفق‌ مراد مي‌شود و منشأ خسارت‌ هم‌ منتفي‌ مي‌شود.

 من‌ از كسانيكه‌ عدالت‌ و همه‌ چيز را بين‌ خود و افراد و جريان‌ خاص‌ خودشان‌ خلاصه‌ كرده‌اند و اگر مشكلات‌ آنها حل‌ بشود و دنيا را هم‌ آب‌ ببرد حرجي‌ بر آنها نيست‌ و دغدغه‌اي‌ ندارند هيچگونه‌ انتظاري‌ ندارم‌. من‌ از كسانيكه‌ كه‌ رجليت‌ خودشان‌ را از طريق‌ گدايي‌ بدست‌ آوردند هيچ‌ انتظاري‌ ندارم‌، چون‌ با تأييد آنها ملت‌ به‌ حقوق‌ و آرمانهاي‌ خودش‌ می رسد! وقتيكه‌ يك‌ خبرنگار در اين‌ كشور مورد بي‌احترامي‌ قرار مي‌گيرد اصحاب‌ مطبوعات‌ همه‌ در دفاع‌ از حيثيت‌ و حقوق‌ خبرنگار بسيج‌ مي‌شوند و نهايتاً هم‌ تلاش‌ مي‌كنند كه‌ حق‌ آن‌ خبرنگار را استيفاء كنند...

ایسنا، 84/03/03، کدخبر: 8403-01582 و وبسایت اعلمی

*کروبی: در ماجرای تایید صلاحیت آقای معین و مهرعلیزاده نیز آقای خاتمی از مقام معظم رهبری درخواست حکم حکومتی کردند

وقتی که برخی از همین دوستان به آقای کروبی خرده می گرفتند که چرا حکم حکومتی رهبری را در مجلس ششم پذیرفته است، وی پاسج جالبی به انها داد. این بخش از اظهارات آقای مهدی کروبی هم تاحدودی می تواند توضیح دهنده ادعای راقم باشد:

«حکم حکومتی در هر کشوری به شکل خاصی وجود دارد. در زمان آقای میرحسین موسوی و در دوران جنگ آقای موسوی چند بار از امام برای رفع مشکلات کشور تقاضای کمک کردند و در واکنش به اعتراض مجلسیان امام فرمودند" که همه چیز باید به روال قانون برگردد"».

کروبی در ادامه افزود: «همان‌ها که مرا نقد می‌کنند که چرا حکم حکومتی را می‌پذیری در زمان انتخابات مجلس ششم به من فشار آوردند که از رهبری تقاضا کنم تا با حکم حکومتی مانع از ابطال نتیجه انتخابات تهران از سوی شورای نگهبان شوم».

مهدی کروبی افزود: «در ماجرای تایید صلاحیت آقای معین و مهرعلیزاده نیز آقای خاتمی از مقام معظم رهبری درخواست حکم حکومتی کردند یا در ماجرای استیضاح آقای حاجی هم همین اتفاق افتاد، اما من همین جا اعلام می‌کنم اگر پنج وزیرم را استیضاح کنند هرگز از رهبری حکم حکومتی نخواهم گرفت».

کروبی افزود: «اگر به نفع مردم باشد از حکم حکومتی استفاده خواهم کرد، اما هرگز برای مشکلات خودم تقاضای حکم حکومتی نمی کنم، نمی روم حکم حکومتی بگیرم که در انتخابات چهار کاندیدا حضور داشته باشد و نتیجه آن پیروزی احمدی‌نژاد شود».

آفتاب نیوزکد مطلب : 88770، جمعه ۲۵ ارديبهشت ۱۳۸۸ ساعت ۱۳:۰۲

ج-وقتی که تضعیف مشارکت و تحریم انتخابات خواست دشمن و اقلیت انحصارطلب می شود!

*وزیرکشور: كساني كه اقدام به تحريم كرده‌اند خارج از مرزها هستند

... به گزارش ايسنا، وزير كشور درباره دلايل افت مشاركت مردم نسبت به دوره قبل انتخابات رياست‌جمهوري گفت: تا اين لحظه حدود 50 درصد شركت مي‌كنند، اما اميدواريم روز جمعه خيلي بيشتر از اين تعداد پاي صندوق‌هاي راي حاضر شوند.

موسوي لاري افزود: در اين دوره از انتخابات همه حتي گروه‌هايي كه كانديداي آن‌ها رد صلاحيت شد، مشاركت دارند و گرايش تحريم جايي ندارد؛ كساني كه اقدام به تحريم كرده‌اند خارج از مرزها هستند و از اول انقلاب دعوت به تحريم مي‌كردند، اما اقدامات آن‌ها باعث مي‌شود كه مردم بيشتر در صحنه حاضر شوند.

وي با تأكيد مجدد بر اينكه تمام گروه‌هاي سياسي داخل كشور بر مشاركت در انتخابات تأكيد دارند، گفت: كاهش مشاركت طبيعي است، اما مردم در همه دوره‌ها با وجود تبليغات سوئي كه صورت مي‌گيرد، مشاركت دارند و ما اميدواريم حتي يك ايراني واجد شرايط نيز نباشد كه در او، تمايل نسبت شركت در انتخابات نباشد.

ایسنا ، 25/03/1384، کدخبر: 8403-11429

حميدرضا جلايي‌پور: عده‌اي مي‌گويند كه آقاي معين چه كاري مي‌خواهد انجام دهد كه خاتمي نتوانست انجام بدهد

حميدرضا جلايي‌پور، عضو شوراي مركزي جبهه‌ي مشاركت: از ماه‌ها قبل از انتخابات طرفدار شركت در انتخابات بوده و هستم و در انتخابات نيز شركت خواهم كرد و ديگران را نيز براي شركت در انتخابات تشويق مي‌كنم.

...عده‌اي مي‌گويند كه آقاي معين چه كاري مي‌خواهد انجام دهد كه خاتمي با آن همه راي مردم و مجلس ششم و امتياز سيد و روحاني بودن نتوانست انجام بدهد، لذا حتي اين سوال‌ها تا يك هفته پيش هم مطرح بود و در دانشگاه‌ها و جامعه آن را مي‌شنيديم ولي اين روزها كمتر آن را مي‌شنويم و وضعيت آقاي معين بهتر شده است.

ایسنا ، 25/03/1384، کدخبر: 8403-11266

جبهه‌ي مشاركت: بدون شك دشمنان مردم ايران با تحليل تضعيف مشاركت مردم در انتخابات تدارك ديده‌اند

..ميزان مشاركت مردم در اين انتخابات و فردي كه انتخاب مي‌شود مي‌تواند نقشي بسزا در تبيين جايگاه و مسير آينده‌ي كشورمان در عرصه‌ي داخلي و خارجي داشته باشد. هزينه و فائده‌ي مشاركت يا عدم مشاركت در انتخابات و فردي كه به رياست جمهوري مي‌رسد متوجه تك تك ايرانيان خواهد بود و پس از انتخابات هيچ شهروندي نمي‌تواند دامن خود را از مسووليت چنين رخدادي بري بداند.

جبهه‌ي مشاركت ايران اسلامي به همراه ديگر گروه‌هاي حامي معين بر پايه‌ي چنين نگاه و تحليلي به اين نتيجه رسيده‌اند كه تنها در سايه‌ي مشاركت فعال و گسترده‌ي مردم در اين انتخابات و انتخاب دكتر معين به عنوان نامزد اصلاح‌طلبان پيشرو مي‌توان از شرايط دشوار و پيچيده كنوني كه كشور با آن مواجه است، با كمترين هزينه عبور كرد.

...در اين بيانيه‌ هم‌چنين خاطرنشان شده است: ايجاد ناامني و بمب‌گذاري‌هاي اخير كه بدون شك دشمنان مردم ايران با تحليل تضعيف مشاركت مردم در انتخابات تدارك ديده‌اند سختي راهي كه به سوي تحقق مردم‌سالاري و آزادي پيش‌رو داريم را نشان مي‌دهد.

جبهه‌ي مشاركت ايران اسلامي تاكيد كرده است: در عين حال كه راي دادن يا ندادن را حق هر ايراني مي‌دانيم و به همه‌ي نظرها احترام مي‌گذاريم اما چون در شرايط كنوني هيچ منفعت و چشم‌اندازي براي تحريم و عدم مشاركت در انتخابات نمي‌بينيم، لذا همه‌ي ايرانيان را به مشاركت و حضور فعال در انتخابات دعوت مي‌كنيم، در عين حال از يكايك شهروندان آن مي‌خواهيم كه با حضور فعال در پاي صندوق‌هاي راي، پيگيرانه مراقب سلامت انتخابات نيز باشيد.

ایسنا ، 25/03/1384، کدخبر: 8403-11350

*سيدحسين موسوي تبريزي، رييس خانه احزاب ايران:  اقليتي انحصارطلب به انتخابات حداقلي راضي‌اند

سيدحسين موسوي تبريزي، رييس خانه احزاب ايران و دبيركل مجمع محققين و مدرسين حوزه علميه قم با اشاره به تمايل دو جريان مخالف خارج كشور و اقليت انحصارطلب در داخل، براي عدم مشاركت مردم در انتخابات، افزود: از اپوزيسيون و دشمنان انقلاب انتظاري بيش از اين نمي‌رود اما متأسفانه اقليتي انحصارطلب كه نمي‌خواهد مردم بر سرنوشت خود حاكم شوند و خود انتخاب كنند به انتخابات حداقلي راضي‌اند تا فرد مورد نظر آنها انتخاب شود.

ایسنا ، 25/03/1384، کدخبر: 8403-11146

*دعوت گسترده از مردم براي حضور پرشور در انتخابات رياست جمهوري

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، ستادكل نيروهاي مسلح، مركز رسيدگي به امور مساجد، سازمان عقيدتي سياسي نيروي انتظامي، سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ، حزب اسلامي كار، شوراي عالي انقلاب فرهنگي، رييس دانشگاه آزاد اسلامي، چكاد آزاد انديشان، انجمن هاي اسلامي دانشجويان مستقل دانشگاههاي اهواز، شوراي اسلامي شهرستان ورامين، حزب وحدت ايران اسلامي، جامعه ورزش دانشجويي، انجمن اسلامي و دانشجويي و دانش آموختگان دانشگاههاي علوم پزشكي، حزب رفاه ملت ايران، جميت ايثارگران انقلاب اسلامي، جبهه مشاركت ايران اسلامي، سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي، شوراي هماهنگي انقلاب اسلامي، جمعيت حقوقدانان ايراني مدافع حقوق بشر، سازمان تعزيرات حكومتي، مجلس دانش‌آموزي، از جمله بخش‌هايي هستند كه با صدور بيانه‌هايي جداگانه از مردم براي حضور پرشور و گسترده در انتخابات رياست جمهوري دعوت كردند.

ایسنا ، 25/03/1384، کدخبر: 8403-11452

جالب اینجاست که پس از آن همه تکافو و قهر و آشتی های انتخاباتی و سیاسی، آرای آقای معین از 4.05 ميليون(13.8درصد کل آرا) و آرای آقای مهرعلیزاده از 1.29 ميليون (4/4 درصد کل آرا) تجاوز نکرد!

از این نمونه ها فراوان است و امیدوارم با مطالعه موضعگیری های دوگانه فوق که تنها مربوط به یک مقطع تاریخی از حوادث و رویدادهای پس از انقلاب می باشد، مقصود راقم از بیان عبارت:"بنده با این قبیل جریان سازی ها و القاءات رنگرزان سیاست بیگانه نیستم و با ترفندهای مقطعی آنها کاملا آشنایم و می دانم که هرگاه منافعشان ایجاب کند و خود از فرصت استفاده در انتخابات برخوردار شوند، همچون ملاصدرا با دهها توجیه حوض خالی(بخوانید قبر خالی (را پرآب (بخوانید دارای مرده) نشان می دهند و برعکس هرگاه اقتضا کند و خود به هردلیلی از چنین فرصت هائی محروم شوند، با توسل به دهها توجیه دیگر حوض پرآب(بخوانید قبر پر) را خالی از آب(بخوانید خالی از مرده(نشان خواهند داد"، کاملا روشن شده باشد.

بر این اساس بنده نیز در این دور از انتخابات دقیقا با همان استدلال و توجیهات پیشین دوستان ثبت نام کردم. حال چنانچه دست اندرکاران انتخابات مانع از استفاده اینجانب از حق انتخاب شدن و حقوق اجتماعی ام شوند، پرواضح است که راقم نیز با توجه به ساختار و دامنه انتخابات مجلس و ملاحظات خاص و ترکیب داوطلبان هر حوزه انتخابیه، نوعا به دلایل شخصی و منطقه ای از شرکت در انتخابات مجلس اجتناب خواهد کرد و قلبا بسیار خوشحال خواهم شد که مردم و بویژه هموطنانم در آذربایجان نیز در اعتراض به ردصلاحیت غیرقانونی من و افراد شایسته و واجد صلاحیت دیگر و یا عدم حضور نامزدهای مورد نظر خود و غیررقابتی شدن فضای انتخابات و همچنین محروم شدن از "حق انتخاب کردن داوطلب مورد نظرشان" از شرکت در انتصاباتی (با فرض گستردگی رد صلاحیت ها و غیررقابتی شدن انتخابات در هریک از حوزه های انتخابیه) که حاصلی برای بنده و آنها ندارد خودداری کنند، اما هرگز به خود اجازه نمی دهم که برای تحریم انتخابات و یا دعوت مردم به مشارکت حداکثری به روش های دوگانه، غیراخلاقی و پوپولیستی متوسل شوم!

ناگفته پیداست که در اینجا روی سخن نگارنده متوجه آندسته از منتقدین و اصلاح طلبانی است که خود را در درون نظام می بینند و برای اصلاح آن تلاش می کنند، نه اشخاص و جریاناتی که خارج از نظام قرار داشته و برای براندازی آن فعالیت می کنند و لاجرم تحریم انتخابات را با هدف نامشروع جلوه دادن نظام تعقیب می کنند. بدیهی است که با رویکرد گروه دوم، در حیات نظام موجود هرگونه مشارکت در انتخابات ناموجه و به منزله تائید نظام تلقی خواهد شد و با منطق سیاسی به چنین جریاناتی نمی توان خرده گرفت، زیرا موضع خود را نسبت به ماهیت و موجودیت نظام مستقر کنونی پیشاپیش اعلام کرده اند.