۱۳۹۰ آبان ۱۱, چهارشنبه

تخلف هزار میلیاردی سازمان تأمین اجتماعی


رئيس کميته تحقيق و تفحص مجلس از سازمان تأمين اجتماعی، از تخلف يک هزار ميليارد تومانی در ۱۵۰ شرکت زير مجموعه سازمان بازنشستگی و شرکت سرمايه‌گذاری تأمين اجتماعی (شستا) خبر داد.
سليمان جعفرزاده، به خبرگزاری مهر گفت که نتيجه نهايی تحقيق و تفحص از تأمين اجتماعی آماده است و گزارش آن امروز به مجلس ارائه می‌شود.
جعفرزاده گفت که اگر هیأت رئيسه مجلس از ادامه کار تيم تحقيق و تفحص جلوگيری نمی‌کرد، بيش از سه هزار ميليارد تومان اسناد و مدارک تخلف در اين شرکت‌ها قابل اثبات بوده است.

رئيس کميته تحقيق و تفحص مجلس می‌گويد: "زمانی‌که از يک شرکت خواسته شد تا اسناد بلاتکليفی ۷۰ ميليارد تومان از سرمايه خود را ارائه کند، هیأت رئيسه مجلس دستور داد تا کار همان‌جا متوقف شده و ديگر ادامه ندهيم."
اين نماينده مجلس با ابراز تأسف از اين‌که در اين پرونده مشخص شده اموال ۳۰ ميليون بازنشسته تأمين اجتماعی را تبديل به شرکت‌های خانوادگی کرده‌اند گفت: "تمامی قراردادهای کوچک و بزرگ اين شرکت‌ها به فرزندان مديران و بستگان و آقازاده‌ها واگذار شده است."
به گفته اين عضو کميته تحقيق و تفحص مجلس از سازمان تأمين اجتماعی، حتی در اين پرونده اشخاصی وجود دارند که در ۱۰ شرکت عضو هیأت مديره هستند.
پس از آن‌که طرح تحقيق و تفحص از سازمان تأمين اجتماعی در ۲۹ ارديبهشت‌ماه سال ۸۹ در جلسه علنی مجلس ايران به تصويب رسيد، نمايندگان موظف به تشکيل هیأت تحقيق و تفحص شدند.
با شکل‌گيری هیأت تحقيق و تفحص و انتخاب هیأت‌ رئيسه و اعضای آن، کار تفحص از سازمان تأمين اجتماعی با گستره بی‌شمار بيمه‌شدگان کشور آغاز شد.
۲۵ مهرماه امسال با گذشت بيش از ۵۰۰ روز از تصويب تقاضای اوليه تحقيق و تفحص، اين هیأت با تهيه گزارش نخستين به کار خود پايان داد.
"تخلفات مالی" و "عدول از قانون" مهم‌ترين تخلفات کشف‌شده توسط هیأت تحقيق و تفحص از سازمان تأمين اجتماعی است.
با وجودی که هشت ماه از سال ۱۳۹۰ می‌گذرد اما هنوز مسئولان شرکت سرمايه‌گذاری تأمين اجتماعی (شستا) هيچ مبلغی از سود اين شرکت را به سازمان تأمين اجتماعی پرداخت نکرده‌اند تا کارگران (بيمه‌شدگان) و بازنشستگان به عنوان صاحبان واقعی "شستا" از سود اندوخته‌ها و سرمايه‌گذاری‌های خود بهره‌مند شوند.
"شستا" از بزرگ‌ترين شرکت‌های سرمايه‌گذاری ايران است که متعلق به سازمان تأمين اجتماعی است و اين سازمان نيز از زير مجموعه‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
تاکنون مسئولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان تأمين اجتماعی و "شستا" واکنشی در اين‌باره نشان نداده‌اند.
گزارش تحقيق و تفحص از سازمان تأمين اجتماعی ابتدا قرار بود خردادماه امسال ارائه شود اما با وجود آن‌که بارها اعلام شد که اين گزارش آماده است، هر بار به دلايلی ارائه آن به تأخير افتاد.
خردادماه امسال کميته تحقيق و تفحص از سازمان تأمين اجتماعی، سه ماه فرصت خواست تا گزارش نهايی را تحويل دهد اما در پايان سه ماه نيز گزارش حاضر نشد.
سرانجام شنبه هفتم آبان‌ماه، اعلام شد که گزارش نهايی اين کميته آماده است و بيشترين بخش تحقيق و تفحص از تأمين اجتماعی مربوط به بررسی شرکت‌های مجموعه "شستا" و پس از آن مراکز درمانی و عمليات مالی سازمان تأمين اجتماعی بوده است.
جعفرزاده، رئيس کميته تحقيق و تفحص از سازمان تأمين اجتماعی گفته است چالش‌های پيش رو در اين پرونده آن‌قدر زياد است که طی هشت سال گذشته و در طول دو دوره تجربه وی به‌عنوان نماينده مجلس، هيچ موردی اين‌چنين سياسی نشده بود.
وی گفته است از روز نخستی که طرح تحقيق و تفحص از سازمان تأمين اجتماعی آغاز شد، اعضای اين کميته با فشارهای سياسی از سوی بسياری از چهره‌ها و حتی هیأت رئيسه مجلس روبه‌رو شد.
او دليل اين فشارها را بررسی وضعيت شرکت‌هايی دانست که به گفته وی ۶۰ سال هيچ‌گونه نظارتی بر عملکرد آن‌ها نبوده است.
منبع خبر : رادیو زمانه