۱۳۹۰ مرداد ۲۵, سه‌شنبه

نمایندگان به انتقال آب به دریاچه ارومیه رای ندادند/تا2سال دیگر باران نمکی جایگزین دریاچه نمکی می​شود


به گزارش خبرآنلاین، طرح دوفوریتی انتقال آب به دریاچه ارومیه برای محافظت از آن بالاخره پس از هفتهها انتظار در دستور کار جلسه علنی امروز مجلس قرار گرفت. اگر چه طراحان هشدار میدادند که در صورت عدم توجه به وضعیت وخیم دریاچه ارومیه، این دریاچه تا دو سال دیگر خشک میشود و بیم بارانهای نمکی می رود اما نمایندگان به دو فوریت این طرح رای ندادند تا به صورت عادی در مجلس بررسی شود.


نادر قاضیپور نماینده ارومیه معتقد بود که دریاچه ارومیه فقط مختص به این شهر نیست بلکه یک سرمایه ملی برای کل کشور است.
وی با بیان اینکه 60درصد آب این دریاچه شور به پایان رسیده است، از نمایندگان خواست تا به داد آن برسند. چرا که با کاهش منابع لازم برای آن، زمزمه مرگ جدی این دریاچه به گوش می رسد. اغلب کارشناسان محیط زیست از مدتها پیش در این خصوص تذکر داده بودند اما وعدههای دولت برای حل این بحران، تا کنون به سرانجام نرسیده است.
نماینده ارومیه از سونامی نمک در صورت خشک شدن این دریاچه سخن گفت که مردم منطقه را دچار مخاطراتی خواهد کرد.
قاضیپور از نمایندگان خواست تا در این عاقبت شوم سهیم نشوند و به راهکارهای محیط زیستی برای کمک به حیات این دریاچه، جنبه قانونی ببخشند. به گفته وی، در دنیا خیلی دریاچه خشک شده است اما اگر کمک کنید که این دریاچه به ادامه حیات خود ادامه دهد، به حفظ آبروی نظام و کشور کمک شایانی کرده اند.
جواد جهانگیرزاده دیگر نماینده ارومیه نیز که از طراحان و موافقان ان بود، از سونامی نمک در ارومیه سخن گفت که بیم بارانهای نمکی را میدهد. این بارانها تنها دامن آذربایجان را نمیگیرد و به دیگر شهرها نیز میرسد و حدود 13-14 میلیون نفر را آواره می کند. چنین جمعیتی را کجا میخواهید اسکان دهید.
او که میگفت وزارت نیرو برای انجام این کار اعلام آمادگی کرده است، از قصور دولت انتقاد کرد و گفت: اگرچه دولت در سفرهای استانی، 2700 میلیارد تومان اعتبار برای این کار در نظر گرفته است اما حتی یک ریال از آن را پرداخت نکرده است.
نورالله حیدری نماینده فارسان از مخالفان این طرح بود که گفت: چرا باید کل یک میلیارد تومان بودجه تخصیصی به مشکل غبارها و جریانهای آبی کشور، به دریاچه ارومیه پرداخت شود؟ چرا باید به ازای بهبود وضعیت یک نقطه کشور، دیگر بخشها را دچار مشکل کنیم؟ چطور میخواهید به انتقال آب رودخانه ارس به دریاچه ارومیه بپردازید؟ مگر مردم آن منطقه به این آب احتیاج ندارند؟
موسیالرضا ثروتی نماینده بجنورد هم مخالف این کار بود و گفت: چطور دولت در کارهای کارشناسیاش به این نتیجه نرسیده اما شما با یک طرح دوفوریتی می خواهید این کار را بکنید؟ به جای تخصیص بودجه به زیانهای کشاورزان آن منطقه، به انها پول بدهید که از آنجا بروند و کار دیگری بکنند! مگر نمی گویید تا دو سال دیگر این ریاچه خشک میشود پس چرا از روی احساسات دولت را محکوم میکنید؟ اگر مردم منطقه شما مدتی است با مشکل زیست محیطی روبرو هستید، مردم جنوب کشور مدتها است که با مشکل گردو غبار مواجهاند.
پس از این مذاکرات برای دو فوریت این طرح رای گیری شد که نمایندگان به آن رای ندادند.